Ořechové kuličky
Seznam surovin
- ořechy vlašské 500 gramů (namleté)
- cukr moučkový 500 gramů
- cukr vanilkový 1 balíček
- vejce 1 kus
- ořechy lískové 100 gramů
Postup přípravy
1. Ořechy chvilku prohřejte na plechu v troubě rozehřáté na 150 °C. Pak je v míse promíchejte s prosátým cukrem, vanilkovým cukrem a vejcem a vypracujte vláčnou hmotu.
2. Celé lískové ořechy také prohřejte v troubě (při stejné teplotě). Pak je zabalte do utěrky a mnutím zbavte slupky.
3. Z ořechové hmoty oddělujte kousky a do každého zabalte lískový oříšek.
Poznámka k receptu
Nepodceňujte kvalitu! Nenahrazujte v receptech máslo jinými tuky a dopřejte si autentickou chuť pravého másla. Doporučujeme např. Alpské máslo od Meggle. Jeho kvalita je zaručena nejen stoletou tradicí, ale také pečlivým výběrem surovin a dlouhým stloukáním.
Načítám komentáře...