Ořechové trubičky
Seznam surovin
- mouka 420 gramů
- máslo 280 gramů
- vejce 2 kusy
- kakao 1/2 lžičky
- cukr moučkový 120 gramů
- ořechy vlašské 150 gramů (namletých)
- mléko 250 mililitrů
- mouka 2 lžíce (hrubá)
- žloutek 1 kus
- rum 1 lžíce
- máslo 200 gramů
- cukr krupice 200 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
Postup přípravy
Z uvedených surovin vypracujte těsto a zabalené v kuchyňské fólii je nechte aspoň 2 hodiny odpočinout. Pak ho rozválejte na plát o síle asi 3 mm a skleničkou z něj vykrajujte placičky. Tenké trubičky jimi obtočte a pečte při 180 °C asi 10 minut.
Vychladlé trubičky sejměte z formiček a plňte krémem. Nejdřív uvařte bešamel z mléka, mouky a žloutku. Až vystydne, zamíchejte do něj rum a vešlehejte máslo promíchané s oběma cukry. (To ale udělejte až v den, kdy budete cukroví podávat. Naplněné trubičky změknou a krém s máslem delší předstih, ve kterém se cukroví peče, nevydrží bez úhony.)
Načítám komentáře...