Oříškové proužky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- máslo 150 gramů
- vejce 4 kusy
- cukr moučkový 1/2 lžíce
- sůl 1 špetka
- cukr krupice 150 gramů
- ořechy vlašské 180 gramů (mleté)
- cukr vanilkový 2 balíčky
- šťáva citronová 1 lžíce
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Mouku prosejte na vál a smíchejte s moučkovým cukrem. Změklé máslo nakrájejte a společně se žloutky zapracujte do moučné směsi. Vypracujte hladké těsto a zabalené do fólie ho nechte v chladu půl hodiny odpočinout.
Potom těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát velikosti plechu a opatrně ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Z bílků a špetky soli ušlehejte pěnu, vmíchejte cukry a vyšlehejte tuhý sníh.
Zašlehejte citronovou šťávu a nakonec zlehka vmíchejte mleté ořechy. Směs natřete na rozválené těsto. Plech vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte asi 25 minut dorůžova.
Ještě horký plát rozkrájejte na tenké proužky (tyčinky), nechte vychladnout a uložte do vhodné nádoby.
Načítám komentáře...