Oříškové proužky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mouku prosejte na vál a smíchejte s moučkovým cukrem. Změklé máslo nakrájejte a společně se žloutky zapracujte do moučné směsi. Vypracujte hladké těsto a zabalené do fólie ho nechte v chladu půl hodiny odpočinout.

Potom těsto rozválejte na pomoučeném vále na plát velikosti plechu a opatrně ho přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Z bílků a špetky soli ušlehejte pěnu, vmíchejte cukry a vyšlehejte tuhý sníh.

Zašlehejte citronovou šťávu a nakonec zlehka vmíchejte mleté ořechy. Směs natřete na rozválené těsto. Plech vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte asi 25 minut dorůžova.

Ještě horký plát rozkrájejte na tenké proužky (tyčinky), nechte vychladnout a uložte do vhodné nádoby.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...