Ovesné sušenky s jablky a čokoládou
Seznam surovin
- ovesné vločky 200 gramů (Emco ovesné vločky jemné)
- mouka pšeničná hladká 210 gramů
- cukr moučkový 180 gramů
- čokoláda hořká 100 gramů
- jablka 2 kusy
- Hera 200 gramů
- jedlá soda 2 lžičky
Postup přípravy
1. Smícháme mouku s jedlou sodou, cukrem, vločkami a čokoládou nalámanou na kousky. Do směsi nastrouháme jedno až dvě jablka bez slupky a přimícháme rozpuštěnou heru. Pokud je těsto tuhé, naředíme mlékem, mělo by být lepivější.
2. Na plech, vyložený pečícím papírem, klademe pomocí dvou lžic kupičky těsta dále od sebe, protože se při pečení rozjedou. Pečeme dozlatova asi při 160 °C.
Poznámka k receptu
Sušenky jsou díky jablkům vláčné a měkké.
Načítám komentáře...