Palcové sušenky II
Seznam surovin
- máslo 160 gramů (změklé)
- cukr krystal 75 gramů
- žloutek 2 kusy
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- sůl 1 špetka
- bílek 1 kus
- džem malinový 100 gramů
- mandle 100 gramů (nebo vlašské ořechy nahrubo nasekané)
Postup přípravy
1. Máslo vyšlehejte s cukrem do světlé, nadýchané pěny. Přidejte žloutky, mouku, sůl a vypracujte těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout v chladu. Džem propasírujte přes husté sítko.
2. Troubu předehřejte na 180°C. Z těsta vytvarujte kuličky. Bílek nalijte do hlubokého talíře, lehce jej vidličkou prošlehejte a kuličky do něj namočte. mokré kuličky obalte v nasekaných mandlích a položte na plech vyložený pečicím papírem. palcem nebo násadou od vařečky vytvořte v každé kuličce důlek a vyplňte ho džemem. vložte do trouby a pečte 15 minut dozlatova.
Poznámka k receptu
Křehké máslové sušenky plněné pikantním malinovým džemem nesmějí na britském čajovém dýchánku chybět.
50 ks, odležení těsta přes noc
Načítám komentáře...