Pařížské placičky
Seznam surovin
- smetana na šlehání 125 mililitrů
- cukr krupice 120 gramů
- mandle 100 gramů (loupané)
- pomerančová kůra kandovaná 100 gramů
- mouka pšeničná hladká 20 gramů
- máslo (oříšek)
- čokoládová poleva tmavá
Postup přípravy
Do nádoby dáme na nudličky pokrájené mandle, pomerančovou kůru, cukr, máslo a šlehačku.Vložíme do větší nádoby s vodou a ve vodní lázni za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Přes noc dáme do chladna.
Lžičkou dáváme mandlovou hmotu do silikonové formy a upečeme. Nemáme-li formu, tak na plech vyložený pečícím papírem děláme malé kupičky, které upečeme v předehřáté troubě (pozor rozpečou se). Pečte 8 - 10 minut při 170 °C.
Po vychladnutí lehce sejmeme a nakonec placičky potáhneme hustou čokoládovou polevou.
Načítám komentáře...