Pařížské tyčinky polité bílou polevou
Seznam surovin
Těsto:
- ořechy vlašské 200 gramů
- cukr moučkový 200 gramů (+ na posypání pracovní plochy)
- bílek 1 kus
Poleva:
- cukr moučkový 100 gramů
- bílek 1 kus (z menšího vajíčka)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
Postup přípravy
Najemno namleté ořechy, cukr a bílek vypracujte na kompaktní hmotu a na pracovní ploše lehce posypané
moučkovým cukrem ji rozválejte na plát o síle asi 3 mm.
Na polevu ušlehejte sníh z bílků s cukrem a citronovou šťávou. Natřete ji na plát ořechové hmoty. Pak ho nakrájejte na tyčinky o veliko sti as i 2 x 7 cm, opatrně je přeneste na plech pokrytý pečicím papírem a pečte 7 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Poté stáhněte teplotu trouby na 80 °C a pečte (spíš sušte) ještě 45 minut.
Načítám komentáře...