Petřiny KÁVOVÉ SUŠENKY

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C, dva plechy vyložte archem pečicího papíru. Vyndejte z lednice krémový sýr, měl by mít stejnou teplotu jako máslo, tedy pokojovou. Mléko lehce zahřejte, nasypte do něj instantní kávu a dobře rozmíchejte. Pokud používáte prášek, a ne granule, zahřátí mléka nebývá třeba.

2. Máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte krémový sýr a společně šlehejte 5 minut nebo dokud se cukr ve směsi co nejvíc nerozpustí. Přilejte kávové mléko a promíchejte. Do mísy prosejte mouku, kakao a sůl a dobře promíchejte. Jakmile se suroviny spojí, namočte si ruce ve vodě, odloupněte kousek těsta a vytvarujte z něj ovál. Nám se osvědčilo použití jednorázových gumových rukavic. Položte sušenky v dostatečných rozestupech na připravený plech a pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Než dáte sušenky do trouby, vytvořte jídelním nožem uprostřed rýhu, aby připomínaly kávová zrna. Nakonec sušenky vložte do trouby a pečte 15 minut nebo dokud nejsou na dotek pevné a uprostřed měkké

Poznámka k receptu

Kávové sušenky jsou dokonale měkké a vláčné, a když si k nim uvaříte šálek kakaa, zaženou všechny plískanice.

20–30 KS

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...