Petřiny KÁVOVÉ SUŠENKY
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- cukr třtinový 200 gramů (tmavý)
- sýr krémový 225 gramů
- máslo 170 gramů (změklé)
- mléko 30 mililitrů (plnotučné)
- kakao 22 gramů (holandské)
- káva 5 gramů (instantní)
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C, dva plechy vyložte archem pečicího papíru. Vyndejte z lednice krémový sýr, měl by mít stejnou teplotu jako máslo, tedy pokojovou. Mléko lehce zahřejte, nasypte do něj instantní kávu a dobře rozmíchejte. Pokud používáte prášek, a ne granule, zahřátí mléka nebývá třeba.
2. Máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte krémový sýr a společně šlehejte 5 minut nebo dokud se cukr ve směsi co nejvíc nerozpustí. Přilejte kávové mléko a promíchejte. Do mísy prosejte mouku, kakao a sůl a dobře promíchejte. Jakmile se suroviny spojí, namočte si ruce ve vodě, odloupněte kousek těsta a vytvarujte z něj ovál. Nám se osvědčilo použití jednorázových gumových rukavic. Položte sušenky v dostatečných rozestupech na připravený plech a pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Než dáte sušenky do trouby, vytvořte jídelním nožem uprostřed rýhu, aby připomínaly kávová zrna. Nakonec sušenky vložte do trouby a pečte 15 minut nebo dokud nejsou na dotek pevné a uprostřed měkké
Poznámka k receptu
Kávové sušenky jsou dokonale měkké a vláčné, a když si k nim uvaříte šálek kakaa, zaženou všechny plískanice.
20–30 KS
Načítám komentáře...