Pohankovo - slunečnicová kolečka
Seznam surovin
- pohanka 70 gramů (loupaná)
- semínka slunečnicová 70 gramů
- cukr hnědý 60 gramů (jemně mletý)
- margarín 60 gramů
- žloutek 1 kus
- mouka celozrnná 30 gramů
- mouka (na vál)
Na dokončení:
- zavařenina šípková 150 gramů (hustá)
- čokoládová poleva tmavá 80 gramů
- pistácie 40 gramů (nesolené, nasekané)
Postup přípravy
Slunečnicová semínka a pohanku rozdrtíme v robotu nebo mlýnku na krupičku. Přidáme mouku, cukr, margarín a žloutek a vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout.
Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm, vykrojíme z něj kolečka a v polovině z nich ještě vykrojíme kulaté otvory. Kolečka přeložíme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme je dozlatova v troubě vyhřáté na 160 °C.
Po vychladnutí slepíme k sobě vždy plné a vykrojené kolečko šípkovou marmeládou a pak půlku každého kolečka potřeme rozehřátou čokoládovou polevou, posypeme pitáciemi a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...