Polomáčené sušenky ze špaldové mouky
Seznam surovin
- mouka špaldová 200 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 100 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balení
- Hera 150 gramů
- sladidlo Fan 4:1 25 gramů
- vejce 1 kus
- čokoláda hořká 80 gramů
Postup přípravy
Špaldovou i bílou mouku prosijte a promíchejte s práškem do pečiva. Změklou heru utřete se sladidlem do pěny, zašlehejte do ní vejce a zapracujte sypkou směs.
Rukama vypracujte hladké těsto. Rozdělte ho na kousky o velikosti vlašského ořechu a z každého vymodelujte kuličku. Kuličky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a stlačte vidličkou. Klaďte je dále od sebe, protože během pečení zvětší objem. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15 až 20 minut dozlatova. Upečené sušenky nechte vychladnout (nejlépe na kovové mřížce).
Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a rozmíchejte dohladka. Každou sušenku namočte z poloviny do čokolády, položte na mřížku a nechte ztuhnout.
Načítám komentáře...