Pomerančová srdíčka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- cukr moučkový 80 gramů
- máslo 80 gramů
- žloutek 2 kusy
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- pomerančová kůra 1/2 lžíce (strouhaná)
- sůl
- mouka (na vál)
- čokoláda mléčná 70 gramů
- marmeláda 30 gramů (pomerančová)
- žloutek 1/2 kusu
Na ozdobu:
- pomerančová kůra kandovaná 40 gramů
- bílek 1 kus
- cukr moučkový 25 gramů
Postup přípravy
Z mouky, cukru, změklého másla, žloutků, prášku do pečiva, pomerančové kůry a špetky soli rychle vypracujeme hladké těsto, zbalíme ho do fólie a necháme v chladu asi hodinu odležet.
Mezitím rozlámeme čokoládu na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme žloutek a mícháme, dokud se hmota nespojí. Na závěr vmícháme marmeládu a vymícháme hladký krém, který necháme krátce zchladnout.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný jako stéblo, vykrojíme z něj srdíčka a v polovině z nich vykrojíme ještě kulatý otvor. Přeložíme je na plech s papírem na pečení, potřeme je bílkem smíchaným s cukrem, posypeme jemně nakrájenou kandovanou kůrou a upečeme je při 170 °C dozlatova. Srdíčka necháme vychladnout na rovné podložce a pak je slepíme po dvou (vždy plné a vykrojené srdíčko) připravenou náplní.
Načítám komentáře...