Pomerančová srdíčka

Seznam surovin

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z mouky, cukru, změklého másla, žloutků, prášku do pečiva, pomerančové kůry a špetky soli rychle vypracujeme hladké těsto, zbalíme ho do fólie a necháme v chladu asi hodinu odležet.

Mezitím rozlámeme čokoládu na kousky a rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně. Přidáme žloutek a mícháme, dokud se hmota nespojí. Na závěr vmícháme marmeládu a vymícháme hladký krém, který necháme krátce zchladnout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný jako stéblo, vykrojíme z něj srdíčka a v polovině z nich vykrojíme ještě kulatý otvor. Přeložíme je na plech s papírem na pečení, potřeme je bílkem smíchaným s cukrem, posypeme jemně nakrájenou kandovanou kůrou a upečeme je při 170 °C dozlatova. Srdíčka necháme vychladnout na rovné podložce a pak je slepíme po dvou (vždy plné a vykrojené srdíčko) připravenou náplní.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...