Pomerančové sušenky s mákem
Seznam surovin
- máslo 100 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- šťáva pomerančová 2 lžíce
- pomerančová kůra 2 lžíce (nastrouhaná)
- žloutek 2 kusy
- jedlá soda 1/2 lžičky
- mouka pšeničná hladká 200 gramů
- mouka pšeničná hladká (na vál)
- mák 3 lžíce (nemletý, na posypání)
Postup přípravy
Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny. Přidáme pomerančovou šťávu a kůru, žloutky, jedlou sodu a prosátou mouku a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný 5 mm a vykrojíme z něj různé tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení a posypeme mákem.
Sušenky vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 20 minut.
Poznámka k receptu
Upečte část sušenek bez máku a slepte pak vždy dvě sušenky (s mákem a bez máku) pomerančovou marmeládou.
Načítám komentáře...