Pomerančoví šneci
Seznam surovin
- listové těsto 400 gramů
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- pomeranče 2 kusy
- džus jablečný 2 decilitry (vlažný)
- vejce 2 kusy
- cukr 7 lžic
- máslo 1 lžíce
- droždí 1/2 balení (sušené)
- skořice 1 lžička (mletá)
- rozmarýn 1 snítka (čerstvý)
- sůl
- mouka (na vál)
- tuk (na vymazání plechu)
Postup přípravy
Mouku smícháme se sušeným droždím, přidáme rozpuštěné máslo, 3 lžíce cukru, špetku soli, 1 vejce a vlažný džus a uhněteme hladké těsto, které necháme 30 minut odležet. Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o velikosti 30 x 40 cm, potřeme ho vejcem a položíme na něj listové těsto rozválené na stejně velký plát.
Zbylý cukr smícháme se skořicí, jemně nakrájenou pomerančovou dužninou a nasekaným rozmarýnem. Směs rozprostřeme na vyválená těsta a stočíme je i s náplní jako roládu.
Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky silné asi 2 cm a naskládáme je řezem nahoru těsně vedle sebe do vymazané kulaté formy. Vložíme je do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 25 minut dozlatova.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...