Pomerančovo-čokoládové sušenky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 200 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- cukr vanilkový 1 lžíce
- máslo 125 gramů (změklé)
- vejce 1 kus
- pomerančová kůra (z 1 pomeranče)
- čokoláda hořká 100 gramů
- moučka kukuřičná (škrob) 60 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
Postup přípravy
1. Do mísy vsypte mouku, kukuřičný škrob, prášek do pečiva a oba cukry, promíchejte a přidejte máslo. Prsty prohněťte, až získáte těsto konzistence drobenky. Přidejte vejce a míchejte, dokud nezískáte hladké, nelepivé těsto. Do něj zapracujte pomerančovou kůru a nahrubo nasekanou čokoládu. vytvořte z něj 3 válečky a nechte je na hodinu odležet v chladu.
2. Těsto nakrájejte na silnější plátky nebo rozválejte a vykrájejte libovolné tvary nožem či vykrajovátky. Plátky skládejte vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10 minut.
Poznámka k receptu
Tohle je recept Bářiny tchyně Ireny. Irena fantasticky vaří a peče a zároveň je mistryně fíglů a zjednodušení, takže kdykoli po ní chcete nějaký recept, překvapeně zjistíte, že něco tak dobrého je zároveň tak snadné. Upečte její sušenky a uvidíte sami.
40 - 50 kusů
odležení těsta 1 hodina
Načítám komentáře...