PROFITEROLY S OSTRUŽINOVÝM KRÉMEM

Seznam surovin

Odpalované těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte odpalované těsto: v hrnci přiveďte k varu mléko, vodu, máslo a sůl. Míchejte, dokud se máslo nerozpustí a směs nevře. Pak hrnec stáhněte z plotny a naráz do něj vsypte všechnu mouku. Zamíchejte ji a vraťte na plotnu.

2. Odpalujte těsto – míchejte směs na plotně, dokud se z těsta nestane jakýsi hladký knedlík, který se odlepuje od stěn. Hotový základ těsta poznáte podle toho, že je knedlík hladký a poměrně pevný a na dně hrnce je charakteristický tenký povlak.

3. Nechte těsto zchladnout a pak do něj postupně zašlehejte vejce, výsledné těsto by mělo mít konzistenci bramborové kaše. Naplňte jím zdobicí sáček s hladkou špičkou a na plech vyložený pečicím papírem nastříkejte bochánky (nebo banánky, kroužky či jiné tvary). Prstem namočeným ve studené vodě zahlaďte špičky a pečte profi teroly v troubě předehřáté na 200 °C asi 25 minut. Z tohoto množství těsta uděláte asi 50–60 profi terolů, krém vystačí zhruba na polovinu. Buď ho tedy udělejte dvojnásobek, nebo část profi terolů zamrazte na příště, hodí se je mít po ruce.

4. Připravte krém: ostružiny (30 ks nechte stranou na ozdobu) rozmačkejte vidličkou a propasírujte přes sítko. Přidejte krém, vanilkový extrakt a promíchejte (můžete vmíchat i část limetové kůry). Smetanu s cukrem vyšlehejte dotuha a ručně vmíchejte k sýrové směsi. Krémem naplňte zdobicí sáček. Profi teroly rozpulte, naneste do nich krém, přidejte ostružinu a trochu limetové kůry. Přiklopte vrškem profi terolu a posypte moučkovým cukrem. Ihned podávejte.

Poznámka k receptu

Neobvyklou navinulou příchuť a fešný lila krém můžete použít do dortů, na cupcakes nebo jen tak do skleniček, nás ale uhranul ve spojení s jemným odpalovaným těstem.

ASI 30 KS

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...