Punčové kostky
Seznam surovin
Těsto:
- sádlo 80 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr krupice 200 gramů
- ořechy vlašské 170 gramů (mleté)
- mléko 250 mililitrů
- kakao 1 lžíce
- mouka pšeničná hladká 250 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- máslo (na vymazání formy)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formy)
Poleva:
- cukr moučkový 250 gramů
- voda 4 lžíce (vroucí)
- šťáva citronová (z 1/2 citronu)
- rum 2 lžíce
Dokončení:
- zavařenina rybízová 100 gramů
- rum hnědý - tuzemský 2 lžíce
- ořechy vlašské (na ozdobu)
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 160°C, pekáč vymažte máslem a vysypte moukou. oddělte bílky a žloutky. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh, žloutky šlehejte se sádlem a cukrem, dokud nevznikne hustá, nadýchaná pěna. Do ní přidejte ořechy, vlažné mléko, kakao a mouku smíchanou s kypřicím práškem a nakonec vmíchejte i sníh. Těsto vlijte do pekáče a pečte 25 minut. Nechte vychladnout.
2. Promíchejte zavařeninu s rumem a smíchejte suroviny na polevu. Zchladlý korpus 1–2x podélně prořízněte a potřete ochucenou zavařeninou. Nakrájejte na kostky, každou polijte polevou a ozdobte ořechem.
Načítám komentáře...