Pusinkové spirálky
Seznam surovin
- bílek 3 kusy (velký)
- cukr 190 gramů
- vanilkový lusk 1/2 kusu
- sůl 1 špetka
- šťáva citronová 1/2 lžičky
- pomerančová kůra 1 lžička (jemně nastrouhaná)
- potravinářské barvivo (gelové, oranžové)
Postup přípravy
V žáruvzdorné vhodné míse smícháme bílky s cukrem. Přidáme dřeň vyškrábanou z podélně rozkrojeného vanilkového lusku, mísu umístíme nad hrnec s vroucí vodou a mícháme asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí a směs není teplá. Přidáme sůl a citronovou šťávu, mísu sundáme z hrnce a šleháme pomocí robotu, dokud sníh netvoří pevné a lesklé špičky a není téměř vychladlý. Nakonec do sněhu zašleháme citronovou kůru.
Připravíme si cukrářský sáček s hladkou trubičkou a do vnitřní části nakreslíme pomocí malého štětečku tři svislé pruhy od okraje sáčku směrem k trubičce. Sáček naplníme připraveným sněhem a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme malé spirálky.
Plech vložíme do trouby vyhřáté na 90 °C a pečeme (sušíme) asi 75 minut, až jdou spirálky lehce odlepit od papíru a jsou křupavé.
Poznámka k receptu
Místo půlky můžete použít celý vanilkový lusk a vynechat pomerančovou kůru. A také potravinářskou barvu můžete použít, jakou chcete, a mít spirálky třeba zelené, červené…
Načítám komentáře...