Pusinky s čokoládou

Seznam surovin

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Mísu na šlehání předem odmastěte citronovou šťávou nakapanou na kuchyňské papírové utěrce. Bílky se špetkou soli dejte do mísy a pár minut šlehejte jen na nízký stupeň otáček. po 5 minutách rychlost zvyšte. jakmile se začne tvořit bílá pěna, přisypte polovinu množství cukru. Za 2–3 minuty nasypte zbytek cukru a nechte robot šlehat. po asi 18–20 minutách bude ušlehaný pevný sníh. pokud šleháte ručním mixérem, připravte se na delší dobu šlehání (i 30 minut).

2. Troubu předehřejte na 165°c. pevný sníh obarvěte trochou žluté gelové barvy a přendejte do cukrářského sáčku s ostře řezanou špičkou. plech vyložte pečicím papírem a nastříkejte na něj libovolné pusinky o průměru asi 4cm. plech dejte do trouby a pečte 1 hodinu. Během pečení troubu párkrát krátce vyvětrejte, ať se ven dostane vlhkost.

3. Zatímco se pečou pusinky, připravte krém. ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a ihned do ní vmíchejte studenou zakysanou smetanu. metličkou prošlehejte, aby se ganache hezky spojila. nechte na lince krém jemně ztuhnout. jakmile má konzistenci pasty, přendejte jej do cukrářského sáčku bez špičky, sáček stačí pouze ustřihnout. krém nanášejte vždy na jednu pusinku, druhou jí přiklopte. v lednici nechte 30 minut zatuhnout.

Poznámka k receptu

Čokoládový krém pusinky pozvedne na novou úroveň. Efektní dezert můžete použít na pohoštění i jako elegantní dárek, bude chutnat i tomu, kdo jinak pusinky považuje za příliš suché.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...