Pusinky se šlehačkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ve skleněné míse vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Postupně přišleháme krupicový cukr, pak prosátý moučkový cukr a vyšleháme dotuha.

Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky o průměru asi 6 cm. Vložíme je do trouby vyhřáté na 100 °C a pečeme dorůžova asi 1 hodinu.

Upečené pusinky (musí jít odlepit od papíru) necháme vychladnout a pak je po dvou slepíme k sobě dotuha ušlehanou smetanou, kterou posypeme kuličkami mraženého rybízu.

Poznámka k receptu

Pusinky slepujte šlehačkou až těsně před podáváním, protože jinak zvlhnou a nebudou křehké a křupavé.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...