Pusinky se šlehačkou
Seznam surovin
- bílek 90 gramů
- cukr krupice 30 gramů (jemný)
- sůl 1 špetka
- rybíz 1 lžička ( kuličky mraženého rybízu, na ozdobu)
- smetana na šlehání 3 decilitry (na náplň)
Postup přípravy
Ve skleněné míse vyšleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu. Postupně přišleháme krupicový cukr, pak prosátý moučkový cukr a vyšleháme dotuha.
Sníh naplníme do cukrářského sáčku a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme pusinky o průměru asi 6 cm. Vložíme je do trouby vyhřáté na 100 °C a pečeme dorůžova asi 1 hodinu.
Upečené pusinky (musí jít odlepit od papíru) necháme vychladnout a pak je po dvou slepíme k sobě dotuha ušlehanou smetanou, kterou posypeme kuličkami mraženého rybízu.
Poznámka k receptu
Pusinky slepujte šlehačkou až těsně před podáváním, protože jinak zvlhnou a nebudou křehké a křupavé.
Načítám komentáře...