Pusinky z červené řepy
Seznam surovin
- cukr 150 gramů
- bílek 3 kusy
- šťáva z červené řepy 1 decilitr
- sůl 1 špetka
Na náplň:
- řepa červená 300 gramů
- cukr 100 gramů
- šťáva pomerančová 1 decilitr
- skořice 1 kus (celá)
- hřebíček 2 kusy (celý)
- badyán 1 kus (celý)
Postup přípravy
Polovinu cukru svaříme se šťávou z červené řepy na řetízek z tenkého drátku si uděláme očko, namočíme ho do cukrového rozvaru, foukneme do očka a když z něj vyběhne řetízek bublinek, je rozvar hotový.
Rozvar necháme stát na teplé plotýnce a mezitím ušleháme bílky se špetkou soli do husté pěny. Přišleháme zbylý cukr a ušleháme pevný sníh, do kterého přišleháme cukrový rozvar. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s papírem na pečení nastříkáme malé pusinky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 100°C a sušíme s pootevřenými dvířky, dokud nejdou odloupnout z papíru.
Mezitím v kastrůlku svaříme nastrouhanou řepu s pomerančovou šťávou, cukrem a kořením a směs vaříme zvolna do zhoustnutí. Pak z této marmelády odstraníme koření a po vychladnutí marmeládou slepíme k sobě vždy dvě pusinky.
Načítám komentáře...