Pusinky z červené řepy

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polovinu cukru svaříme se šťávou z červené řepy na řetízek z tenkého drátku si uděláme očko, namočíme ho do cukrového rozvaru, foukneme do očka a když z něj vyběhne řetízek bublinek, je rozvar hotový.

Rozvar necháme stát na teplé plotýnce a mezitím ušleháme bílky se špetkou soli do husté pěny. Přišleháme zbylý cukr a ušleháme pevný sníh, do kterého přišleháme cukrový rozvar. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a na plech s papírem na pečení nastříkáme malé pusinky. Vložíme je do trouby vyhřáté na 100°C a sušíme s pootevřenými dvířky, dokud nejdou odloupnout z papíru.

Mezitím v kastrůlku svaříme nastrouhanou řepu s pomerančovou šťávou, cukrem a kořením a směs vaříme zvolna do zhoustnutí. Pak z této marmelády odstraníme koření a po vychladnutí marmeládou slepíme k sobě vždy dvě pusinky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...