Rumové polštářky
Seznam surovin
- máslo 75 gramů
- vejce 2 kusy
- cukr 100 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 400 gramů
- kypřící prášek do pečiva 1 balíček
- sůl 1 špetka
- smetana zakysaná 100 gramů
- rum 5 lžic
- citronová kůra 1 lžička
- olej (na smažení)
- cukr moučkový (na posypání)
- mouka (na vál)
Postup přípravy
Mouku prosejte a smíchejte s práškem do pečiva, solí, cukrem a citronovou kůrou. Smetanu rozmíchejte s rumem a vejci, přimíchejte rozpuštěné vlažné máslo a vše smíchejte se sypkou směsí.
Vypracujte křehké těsto, podle potřeby ho zahustěte moukou a zabalené ho nechte v chladu asi 30 minut odpočinout. Na pomoučeném vále vyválejte těsto na plát asi 1 cm silný a rádýlkem ho
rozkrájejte na malé čtverečky. Usmažte je v dostatečné vrstvě rozpáleného oleje z obou stran.
Usmažené kousky položte na chvíli na papírový ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Potom je pocukrujte a ihned podávejte k čaji, kávě nebo grogu.
Načítám komentáře...