Rumové vykrajovánky
Seznam surovin
- cukr 120 gramů
- máslo 120 gramů
- vejce 3 kusy
- čokoláda hořká 100 gramů
- ořechy vlašské 1 hrst (pomletých)
- mouka 120 gramů (hladká)
- kypřící prášek do pečiva 1 špetka
- cukr 250 gramů (zředěn vodou)
- rum 4 lžíce
Postup přípravy
Cukr, změklé máslo a vajíčka spolu třete do světlé pěny. Přidejte nastrouhanou čokoládu a ořechy. Do této hmoty zapracujte prosátou mouku s kypřicím práškem. Těsto vylijte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 15 minut.
Upečený a lehce prochladlý plát polijte polevou smíchanou z cukru, trochy vody a rumu. Nechte ji lehce zaschnout a pak z plátu vykrajujte různé tvary.
Načítám komentáře...