Šátečky s lesním ovocem
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- mléko 1,3 decilitru ( vlažné )
- máslo 120 gramů
- cukr krupice 100 gramů
- vejce 2 kusy
- droždí 35 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- cukr 1 lžíce (do kvásku)
- sůl
- cukr moučkový 2 lžíce (na posypání)
- ořechy 1 hrst (na posypání)
Na náplň:
- ovoce lesní 250 gramů (mražené)
- cukr krupice 100 gramů
- skořice (mletá)
Postup přípravy
Droždí rozdrobíme do mléka se lžící cukru, přidáme lžíci mouky a necháme na teplém místě asi 30 minut vzejít kvásek. V míse smícháme prosátou mouku, sůl a vanilinový cukr a přidáme 1 vejce a nastrouhané máslo. Do směsi vlijeme vzešlé droždí a vypracujeme tužší těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Ovoce dáme přes noc do lednice a na sítu ho necháme rozmrazit. Rozmražené ovoce promícháme s cukrem a skořicí.
Těsto na pomoučeném válu rozválíme na plát silný 3 mm a nakrájíme ho na čtverce o velikosti 10x10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci ovoce a kraje potřeme rozšlehaným vejcem.
Okraje přehneme k sobě a stiskneme vidličkou. Šátečky položíme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a posypeme sekanými ořechy. Šátečky pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova asi 40 minut. Hotové pocukrujeme.
Načítám komentáře...