Šátečky z tvarohového těsta
Seznam surovin
- tvaroh měkký 250 gramů
- máslo 250 gramů (nebo Hera)
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- mouka (na vál)
- cukr moučkový (na obalení)
- vejce 1 kus (na potření)
- tuk (na vymazání formy)
Na náplň:
- ořechy vlašské 100 gramů (mleté )
- mléko 100 mililitrů
- cukr 100 gramů
Postup přípravy
Tvaroh utřete se změklým máslem a po troškách zapracovávejte prosetou mouku. Vypracujte hladké těsto a zabalené ve fólii ho nechte v chladu asi hodinu odpočinout.
Ořechy zalijte horkým mlékem, přimíchejte cukr a povařte do zhoustnutí. Náplň nechte vychladnout.
Na pomoučeném vále rozválejte těsto na tenký plát a vykrojte rádýlkem čtverce (velikost záleží na vás). Do středu každého dejte lžičku náplně, přehněte protilehlé rohy a dobře přitiskněte. Šátečky dejte na vymazaný plech, každý potřete rozkvedlaným vejcem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.
Upečené šátečky obalujte teplé v moučkovém cukru nebo je důkladně pocukrujte.
Poznámka k receptu
Šátečky můžete také nechat vychladnout bez pocukrování a polít rozpuštěnou čokoládou.
Načítám komentáře...