Savarinky s jahodami
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 170 gramů
- vejce 2 kusy
- máslo 80 gramů
- mléko 2/3 decilitru (vlažné)
- cukr 20 gramů
- cukr vanilkový 1 balení
- droždí 10 gramů
- sůl 1 špetka
- tuk (na vymazání formiček)
- mouka pšeničná hrubá (na vysypání formiček)
Na namočení:
Na ozdobení:
Postup přípravy
V mléce rozmícháme droždí se lžičkou cukru a mouky a necháme vzejít kvásek. Vejce ušleháme se zbylým cukrem do pěny, přidáme vanilinový cukr, sůl, zbylou mouku, máslo a kvásek a vypracujeme řídké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Pak těsto naplníme do vymazaných a vysypaných malých kulatých formiček, opět necháme vykynout a upečeme dozlatova při 210 °C (asi 20 minut).
Cukr svaříme s 2,5 dl vody, bílým vínem a likérem. Upečené savarinky vyjmeme z formiček, namočíme je do uvařeného sirupu a každý ozdobíme šlehačkou, jahodami a pistáciemi.
Načítám komentáře...