Skleničkové košíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 4 lžíce
- šťáva pomerančová 1/2 hrnku
- sůl 1 špetka
- kakao 1 lžička (prášek)
- máslo 1/4 hrnku (rozpuštěné)
- cukr moučkový 6 lžic
Na náplň:
- tvaroh měkký 1 kostka
- máslo 1/4 kostky
- cukr moučkový 6 lžic
Postup přípravy
Pomerančovou šťávu promícháme s cukrem, moukou, kakaem, rozpuštěným máslem a vypracujeme hustší těstíčko.
Na plech vyložený papírem na pečení navrstvíme dále od sebe čtyři vrchovaté lžíce těsta. Těsto rozetřeme do čtyř kruhů o průměru asi 10 cm. Placky pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 5 minut dozlatova. Upečené placky přendáme i s plechem na vál, a jakmile zchladnou tak, že je udržíme v rukou, umístíme každou přes dno obrácené skleničky a necháme ztuhnout a zcela vychladnout.
Máslo s cukrem ušleháme do jemné pěny a postupně do ní zašleháme tvaroh. Krém dáme do cukrářského sáčku s řezanou ozdobnou trubicí a těsně před podáváním košíčky dekorativně naplníme krémem. Rozpis na 10 košíčků.
Načítám komentáře...