Skořicové cukroví
Seznam surovin
- mouka 200 gramů (polohrubá)
- ořechy vlašské 100 gramů (namletých)
- cukr moučkový 125 gramů
- máslo 125 gramů
- vejce 2 kusy
- skořice 1 lžička (mletá)
- hřebíček 1 špetka
- citronová kůra (+štáva, z 1/2 citronu)
Postup přípravy
Všechny suroviny nasypte do misky a vypracujte z nich vláčné těsto. Pokud jsou vejce velká a těsto se lepí, přisypte trochu (asi 1 lžíci) mouky. Těsto zabalte do kuchyňské fólie a nechte do druhého dne odpočinout v ledničce.
Pak z něj odkrajujte kousky a vtlačujte je do máslem vymazaných formiček. Položte je na plech a pečte při 170 °C asi 10 minut, až okraje začnou zlátnout. Vyklopte ještě za horka.
Načítám komentáře...