Skořicové sušenky podle Hildegardy z Bingenu
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 300 gramů
- cukr hnědý 200 gramů (jemný)
- máslo 100 gramů
- vejce 1 kus
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- koření 2 lžičky (směs: skořice + muškátový oříšek + hřebíček, vše mleté)
Postup přípravy
Ze všech přísad vypracujte hladké těsto (pokud je příliš tuhé, zřeďte ho vodou) a nechte zhruba 30 minut odpočívat v chladu.Pak z něj vyválejte na pomoučeném válu asi 5 milimetrů silný plát, ze kterého vykrajujte různé tvary.
Sušenky pak ozdobte půlkami mandlí, ořechů nebo semínky. Pečte na pečícím papíře asi 10 minut.
Vychladlé uložte do plechové krabice.
Načítám komentáře...