Skořicový flan

Seznam surovin

Na karamel:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme karamel. V kastrůlku povaříme asi 10 minut vodu s cukrem a svitky skořice. Pak skořici vyjmeme a dále zvolna vaříme, dokud nezíská karamel světle hnědou barvu. Stáhneme ho z ohně a nalijeme na dno vhodných formiček.

V kovové misce vyšleháme vejce a žloutky s cukrem a skořicí. Přilijeme teplé mléko a likér, misku ponoříme do horké vodní lázně a dále šleháme, dokud směs není teplá. Stěny formiček s karamelem potřeme velmi tenkou vstvou másla, naplníme je připravenou teplou směsí a postavíme je do pekáčku, který naplníme horkou vodou tak, aby sahala asi do dvou třetin výšky formiček. Vše vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme asi 30 minut.

Je-li krém hotový, musí být po celém povrchu při lehkém doteku prstem stejně pružný. Formičky z krémem vyjmeme z vodní lázně a necháme je dobře zchladnout. Pak krém opatrně vyklopíme (je dobré nejprve stěnu formičky tenkým malým nožem dokola obříznout) a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...