Skvělé zázvorky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Důkladně utřete fruktózu (můžete ji ještě pomlít do jemnější konzistence) s rozšlehanými vejci, postupně přidávejte prosátou mouku, mandle, zázvor a citronovou kůru (případně šťávu, pokud to vyžaduje konzistence těsta) a vypracujte těsto. Zabalte je do fólie a nechte odpočinout přes noc v ledničce.

2. Z odleželého těsta vyválejte tenký plát (tady si pomozte fólií i trochou mouky) a ideálně vykrajovátkem na zázvorky z něj tvořte tvary pro toto pečivo tak typické. Klaďte je na plech pokrytý pečicím papírem a nechte několik hodin (minimálně 2, ale nejlépe přes noc) odležet. Zajistíte tak, že se kýžený tvar při pečení nerozteče.

3. Těsně před pečením je potřete prošlehaným bílkem a ozdobte kouskem zázvoru v medu. Pečte dozlatova asi 7 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nechte rozležet v dobře uzavíratelné dóze.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...