Sladké madlenky
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr krystal 100 gramů
- sůl 1 špetka
- citronová kůra
- mouka 100 gramů (hladká)
- kypřící prášek do pečiva 1/2 balení
- máslo 100 gramů (+ na vymazání formiček)
- šťáva pomerančová
- piškoty (rozdrcené)
Postup přípravy
Vejce, cukr, špetku soli a citronovou kůru (tou nešetřete) vymíchejte (nebo vyšlehejte) do světlé pěny. K tomuto základu vsypte mouku s kypřicím práškem a vlijte rozpuštěné máslo s pomerančovou šťávou. Vypracujte hutné těsto, zabalte ho do kuchyňské fólie a dejte aspoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.
Formy na medvědí tlapky vymažte rozpuštěným máslem a vysypte rozdrcenými piškoty. Studené těsto ještě jednou pečlivě promíchejte a pak ho dejte do každé formičky po lžíci. Pečte 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté ztlumte teplotu na 150 °C a madlenky ještě 5 minut dopékejte.
Načítám komentáře...