Sladké madlenky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce, cukr, špetku soli a citronovou kůru (tou nešetřete) vymíchejte (nebo vyšlehejte) do světlé pěny. K tomuto základu vsypte mouku s kypřicím práškem a vlijte rozpuštěné máslo s pomerančovou šťávou. Vypracujte hutné těsto, zabalte ho do kuchyňské fólie a dejte aspoň na dvě hodiny vychladit do ledničky.

Formy na medvědí tlapky vymažte rozpuštěným máslem a vysypte rozdrcenými piškoty. Studené těsto ještě jednou pečlivě promíchejte a pak ho dejte do každé formičky po lžíci. Pečte 5 minut v troubě předehřáté na 200 °C. Poté ztlumte teplotu na 150 °C a madlenky ještě 5 minut dopékejte.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...