Slepované rohlíčky
Seznam surovin
Těsto:
- mouka 300 gramů (hladká)
- máslo 180 gramů (+ na vymazání)
- cukr moučkový 100 gramů
- žloutek 1 kus
- vanilkový lusk (dřeň z lusku nebo 1,5 lžičky vanilkové esence)
- šťáva citronová 1 lžička
- piškoty (rozdrcené na vysypání formiček)
Bešamelový krém:
- mléko 400 mililitrů
Postup přípravy
Prosátou mouku, máslo, cukr, žloutek, citronovou šťávu a vanilku zpracujte na těsto. Oddělujte z něj kuličky, vmáčkněte je do formiček, vymazaných tukem a vysypaných piškoty, a pečte při 180 °C přibližně 10 minut. Ještě za horka je vyklepněte z formiček a nechte vystydnout. Dva až tři dny před podáváním je pak slepujte bešamelovým krémem.
Na krém přiveďte mléko s moukou za stálého míchání k varu. Ztlumte oheň a míchejte, až krémový základ
zhoustne. Do vychladlé hmoty poté vmíchejte důkladně prošlehané máslo s cukrem.
Načítám komentáře...