Smažené čokoládové lanýže
Seznam surovin
Pusinky:
- smetana na šlehání 100 mililitrů
- čokoláda hořká 250 gramů
- máslo 50 gramů
- cukr 1 balíček (s rumovou příchutí)
Těstíčko:
- mouka pšeničná hladká 130 gramů
- kakao 25 gramů
- sůl 2 gramy
- cukr vanilkový 2 balíčky
- šampaňské 130 mililitrů
- vejce 2 kusy
Postup přípravy
Postup přípravy pusinek:
Smetanu, máslo a cukr přivedeme k varu, pak přidáme čokoládu a odstavíme. Necháme vychladnout a pak našleháme, pomocí cukrářského sáčku stříkáme pusinky na pergamenový papír, které zamrazíme. Ty obalujeme v těstíčku, které si připravíme.
Těstíčko:
Všechny suroviny smícháme v hladkou hmotu. Čokoládové pusinky napíchneme na špejli a obalíme v těstíčku. Hned smažíme v rozpáleném oleji. Podáváme se zakysanou smetanou.
Načítám komentáře...