Sněhová srdíčka s malinami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V robotu vyšleháme bílky za postupného přidávání moučkového cukru do tuhého sněhu. Lžící pak do něj opatrně vmícháme mleté ořechy a mouku.

Osm menších formiček bez dna ve tvaru srdíček vytřeme olejem a položíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do každého srdíčka dáme trochu připraveného těsta a uhladíme ho. Srdíčka vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme (sušíme) asi 2 hodiny.

Z upečených vychladlých srdíček odstraníme formičky, srdíčka ozdobíme malinami a lístky máty a poprášíme moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Před ozdobením malinami můžete srdíčka potřít krémem (například oslazeným sýrem mascarpone rozšlehaným s hrstí rozmačkaných malin) a srdíčka pak nechte uležet v chladu. Sněhový korpus bude díky krému vláčnější.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...