Sněhová srdíčka s malinami
Seznam surovin
- bílek 3 kusy
- cukr moučkový 4 lžíce
- ořechy vlašské 2 lžíce (mleté)
- mouka pšeničná hladká 2 lžíce
- olej (na vymazání formiček)
- maliny 1 miska
- máta 2 snítky (čerstvá)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
V robotu vyšleháme bílky za postupného přidávání moučkového cukru do tuhého sněhu. Lžící pak do něj opatrně vmícháme mleté ořechy a mouku.
Osm menších formiček bez dna ve tvaru srdíček vytřeme olejem a položíme je na plech vyložený papírem na pečení. Do každého srdíčka dáme trochu připraveného těsta a uhladíme ho. Srdíčka vložíme do trouby vyhřáté na 120 °C a pečeme (sušíme) asi 2 hodiny.
Z upečených vychladlých srdíček odstraníme formičky, srdíčka ozdobíme malinami a lístky máty a poprášíme moučkovým cukrem.
Poznámka k receptu
Před ozdobením malinami můžete srdíčka potřít krémem (například oslazeným sýrem mascarpone rozšlehaným s hrstí rozmačkaných malin) a srdíčka pak nechte uležet v chladu. Sněhový korpus bude díky krému vláčnější.
Načítám komentáře...