Srdíčka máčená v čokoládě

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tuk nechte v rendlíku rozehřát a přidejte k němu med.

Mouku prosejte do velké mísy a smíchejte ji s cukrem, sodou a kořením. Do středu udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte tuk smíchaný s medem a míchejte. Potom hmotu přendejte na pomoučený vál a rukama důkladně propracujte.

Těsto vložte do mikrotenového sáčku a uložte alespoň na 24 hodin do chladu. Před pečením těsto vyndejte asi na půl hodiny a znovu propracujte.

Rozválejte ho na plát a vykrajujte větší srdce s kulatým prázdným středem (jako střed můžete také vykrojit kytičku nebo hvězdičku).

Srdce přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 10 - 15 minut podle velikosti perníků.

Hotové kousky nechte vychladnout na plechu.

Připravte si čokoládovou polevu a srdce v ní namáčejte (nebo je potírejte), ozdobte stříbrnými perličkami a nechte ztuhnout.

Poznámka k receptu

Po ztuhnutí polevy můžete srdce ještě dozdobit bílou bílkovou polevou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...