Srdíčka máčená v čokoládě
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 500 gramů
- cukr moučkový 150 gramů
- med 150 gramů
- tuk ztužený (100%) 70 gramů
- vejce 4 kusy
- koření do perníku 1 lžíce
- jedlá soda 1/2 balení
- mouka (na vál)
- čokoládová poleva tmavá 1 balení (na ozdobu)
- cukrářské zdobení (stříbné cukrové perličky na ozdobu)
Postup přípravy
Tuk nechte v rendlíku rozehřát a přidejte k němu med.
Mouku prosejte do velké mísy a smíchejte ji s cukrem, sodou a kořením. Do středu udělejte důlek a rozklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte tuk smíchaný s medem a míchejte. Potom hmotu přendejte na pomoučený vál a rukama důkladně propracujte.
Těsto vložte do mikrotenového sáčku a uložte alespoň na 24 hodin do chladu. Před pečením těsto vyndejte asi na půl hodiny a znovu propracujte.
Rozválejte ho na plát a vykrajujte větší srdce s kulatým prázdným středem (jako střed můžete také vykrojit kytičku nebo hvězdičku).
Srdce přendejte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Pečte 10 - 15 minut podle velikosti perníků.
Hotové kousky nechte vychladnout na plechu.
Připravte si čokoládovou polevu a srdce v ní namáčejte (nebo je potírejte), ozdobte stříbrnými perličkami a nechte ztuhnout.
Poznámka k receptu
Po ztuhnutí polevy můžete srdce ještě dozdobit bílou bílkovou polevou.
Načítám komentáře...