Srdíčka s pomerančovým krémem
Seznam surovin
- linecké těsto 1 balení
- čokoládová poleva bílá 1 balení
- čokoládová poleva tmavá 1 balení
- mouka pšeničná hladká (na vál)
Na krém:
- máslo 160 gramů
- cukr krupice 80 gramů
- šťáva pomerančová 0,8 decilitru
Postup přípravy
Linecké těsto rozválíme na pomoučeném válu na placku silnou asi 3 mm, ze které vykrájíme srdíčka (nebo jiné tvary). Přeložíme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do vyhřáté trouby a upečeme.
Pomerančový krém: Změklé máslo utřeme do pěny, postupně k němu přidáváme prochladlou pomerančovou šťávu svařenou s cukrem a necháme asi 30 minut uležet v chladničce. Pak krém dobře vyšleháme.
Po vychladnutí slepíme vždy dvě srdíčka k sobě pomerančovým krémem, namočíme je do rozehřáté mléčné čokoládové polevy a po zaschnutí dozdobíme proužky bílé polevy.
Načítám komentáře...