SUŠENKY S KARAMELOVOU NÁPLNÍ
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 220 gramů
- cukr krupice 200 gramů
- máslo 140 gramů
- vejce 2 kusy (velká)
- vanilkový extrakt 1 lžička
- kakao 100 gramů
- kakao 2 lžíce (na posypání)
- cukr krystal 250 gramů
- voda 3 lžíce
- smetana na šlehání 70 mililitrů (33%)
- sůl mořská 1 lžička
Postup přípravy
1. Předehřejte troubu na 190°C. V míse smíchejte změklé máslo, cukr, žloutky a vanilku. Rozšlehejte mixérem nebo metličkou do pěny, přisypte mouku a kakao, které vmíchejte tak, aby vzniklo hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a vložte alespoň na 1 hodinu do lednice odpočinout.
2. Z těsta tvarujte větší kuličky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed kuliček udělejte vždy palcem důlek. Zkusit můžete také opačný konec vařečky.
3. Dejte do předehřáté trouby a pečte asi 7–10 minut. Poté vyndejte a nechte zcela vychladnout. Sušenky vyskládejte vedle sebe, aby se vám lépe plnily.
4. Připravte karamel. Do hrnce dejte rozpustit cukr krystal, přidejte vodu a nechte zkaramelizovat. Pak přidejte smetanu a míchejte tak dlouho, dokud se nespojí ve hmotu karamelové barvy. Nakonec osolte a ještě promíchejte.
5. Každý důlek sušenky naplňte karamelem a posypte kakaem.
Poznámka k receptu
Domácím sušenkám se rozhodně nic nevyrovná. To jistě víte i z vlastní zkušenosti. Navíc pokud jsou plněné skvělým domácím karamelem, je wow! efekt u hostů zaručen!
24 ks ODPOČINUTÍ TĚSTA1 HODINA
Načítám komentáře...