Svatební makronky
Seznam surovin
- bílek 100 gramů (3 - 4 bílky)
- cukr 200 gramů
- voda 1/2 decilitru
- mouka pšeničná hladká 50 gramů
- moučka mandlová 150 gramů
Na náplň:
Postup přípravy
Bílky vyšleháme s 50 g cukru. Zbylý cukr svaříme s vodou, až začne směs téměř karamelizovat. Postupně ji zašleháme do vyšlehaných bílků a nakonec zlehka vmícháme mouku a mandlovou moučku.
Připravenou hmotu nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou na plech vyložený papírem na pečení do tvaru malých koleček a necháme několik minut odpočinout.
Makronky vložíme do trouby vyhřáté na 140 °C a pečeme 14–15 minut.
V kastrůlku zahřejeme smetanu, máslo a med, až se máslo rozpustí. Teplou směs nalijeme do misky s rozlámanou čokoládou a mícháme, dokud se čokoláda zcela nerozpustí a nevznikne hladký krém, který necháme vychladit.
Po vychladnutí slepíme vždy dvě makronky k sobě připraveným krémem.
Poznámka k receptu
Základní hmotu na makronky můžete různě obarvovat gelovými potravinářskými barvami.
Načítám komentáře...