Tereziiny ZÁZVOROVÉ SUŠENKY S CITRONOVÝM KRÉMEM
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 260 gramů
- cukr krystal 120 gramů
- cukr třtinový 120 gramů (tmavý)
- máslo 180 gramů (změklé)
- vejce 1 kus
- melasa 90 gramů
- jedlá soda 1 lžička
- zázvor 1 lžička (mletý)
- skořice 1 lžička (mletá)
- sůl 1 špetka
Náplň:
- sýr krémový 100 gramů (Gervais, Buko)
- cukr moučkový (podle chuti)
- vanilkový extrakt 1 lžička
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 190 °C, plech vyložte pečicím papírem. Ve velké míse vyšlehejte změklé máslo s oběma cukry do nadýchaného krému, přidejte vejce, prošlehejte a nakonec vmíchejte melasu. V menší misce smíchejte mouku, jedlou sodu, koření, sůl a přidejte k máslové směsi. Umíchejte lepivé těsto, ze kterého rukama vyválejte kuličky a položte je na připravený plech. Mezi jednotlivými bochánky nechte rozestup, aby se sušenky nespojily. Vložte do trouby a pečte 10–15 minut.
2. Upečené sušenky nechte na plechu lehce zchladnout, přendejte je na mřížku a nechte zcela vystydnout. Mezitím připravte krém. Krémový sýr přendejte do misky a promíchejte. Přidávejte vanilkový extrakt a postupně moučkový cukr podle chuti. Krém přendejte do cukrářského sáčku a odřízněte špičku. Vyberte sušenky podobného tvaru, na spodní poloviny sušenek nastříkejte krém a přiklopte zbylými sušenkami. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Pikantní chuť zázvoru dodává sušenkám mimořádný šmrnc. Jsou skvělé jen tak samotné, když je ale naplníte krémem, nezahanbí vás ani před hosty.
1 plech
Načítám komentáře...