Točenice s ořechy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát a natočíme ho delší stranou ksobě. Na těsto rozložíme připravenou směs tak, aby zůstaly volné okraje, které přehneme přes náplň tak, aby se setkaly ve středu a zcela tak zakryly náplň. Těsto pak přeneseme na papír na pečení, přeložíme ho podélně ještě na půlku a zabalíme do mikrotenové fólie. Pak ho uložíme na 10 minut do mrazničky.

Ztuhlé těsto vyjmeme zmrazničky, odstraníme zněj fólii a nakrájíme ho na plátky široké 1 cm. Rozložíme je vdostatečných rozestupech řezem nahoru na plech spapírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Po vychladnutí točenice pocukrujeme.

Recept na domácí listové těsto najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...