Točenice s ořechy
Seznam surovin
- listové těsto 1 balení
- meruňky 200 gramů (sušené)
- ořechy vlašské 1 hrst (nasekané )
- sirup javorový 2 lžíce
- skořice 1 lžička (mletá)
- mouka (na vál)
- cukr moučkový (na posypání)
Postup přípravy
Listové těsto rozválíme na pomoučeném válu na obdélníkový plát a natočíme ho delší stranou ksobě. Na těsto rozložíme připravenou směs tak, aby zůstaly volné okraje, které přehneme přes náplň tak, aby se setkaly ve středu a zcela tak zakryly náplň. Těsto pak přeneseme na papír na pečení, přeložíme ho podélně ještě na půlku a zabalíme do mikrotenové fólie. Pak ho uložíme na 10 minut do mrazničky.
Ztuhlé těsto vyjmeme zmrazničky, odstraníme zněj fólii a nakrájíme ho na plátky široké 1 cm. Rozložíme je vdostatečných rozestupech řezem nahoru na plech spapírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 15 minut dozlatova. Po vychladnutí točenice pocukrujeme.
Recept na domácí listové těsto najdete zde.
Načítám komentáře...