Třená linecká kolečka
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů
- máslo 300 gramů
- cukr moučkový 100 gramů
- žloutek 2 kusy
- mléko (teplé, na zředění)
- citronová kůra 1 špetka (strouhaná)
Postup přípravy
Mírně nahřáté máslo a prosátý moučkový cukr vyšleháme do lehké pěny (nejlépe elektrickým šlehačem). Za stálého šlehání pomalu přilijeme rozkvedlané žloutky a pak zašleháme citronovou kůru a trochu teplého mléka, aby hmota při stříkání nebyla moc tuhá. Do vyšlehané hmoty zlehka vařečkou zamícháme prosátou mouku (měla by mít přibližně stejnou teplotu jako vyšlehaná hmota), a krátce promícháme.
Připravené těsto naplníme po menších částech do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme v dostatečné vzdálenosti od sebe do tvaru koleček na plech vyložený papírem na pečení.
Kolečka vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme do světle hnědé barvy. Pak je necháme vychladnout a podle chuti je pak případně ještě pocukrujeme nebo ozdobíme třeba čokoládovou polevou.
Poznámka k receptu
Kolečka budou veselejší, když je před upečením posázíte kousky kandovaných třešní, pistáciových oříšků nebo posypete hrubým cukrem.
Načítám komentáře...