Třená linecká kolečka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mírně nahřáté máslo a prosátý moučkový cukr vyšleháme do lehké pěny (nejlépe elektrickým šlehačem). Za stálého šlehání pomalu přilijeme rozkvedlané žloutky a pak zašleháme citronovou kůru a trochu teplého mléka, aby hmota při stříkání nebyla moc tuhá. Do vyšlehané hmoty zlehka vařečkou zamícháme prosátou mouku (měla by mít přibližně stejnou teplotu jako vyšlehaná hmota), a krátce promícháme.

Připravené těsto naplníme po menších částech do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme v dostatečné vzdálenosti od sebe do tvaru koleček na plech vyložený papírem na pečení.

Kolečka vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme do světle hnědé barvy. Pak je necháme vychladnout a podle chuti je pak případně ještě pocukrujeme nebo ozdobíme třeba čokoládovou polevou.

Poznámka k receptu

Kolečka budou veselejší, když je před upečením posázíte kousky kandovaných třešní, pistáciových oříšků nebo posypete hrubým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...