Trubičky s marcipánem
Postup přípravy
Z prosáté mouky, cukru, mandlí, soli, změklého másla, medu a žloutku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme asi hodinu odležet v chladu. Nakrájený marcipán dobře propracujeme s kakaem a mandlemi, z hmoty utvoříme váleček o průměru asi 3 cm, zabalíme ho do fólie a také uložíme v chladu. Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm a zakryjeme ho fólií, aby těsto neoschlo.
Z válečku připravené hmoty utvoříme válečky silné jako tužka a dlouhé asi 20 cm. Rozválené těsto nakrájíme na pruhy široké 20 cm a jejich spodní okraj seřízneme do roviny. Spodní okraj každého pruhu potřeme do výšky asi 3 cm bílkem rozmíchaným s cukrem, ke spodnímu okraji položíme váleček náplně a opatrně ho i s těstem stočíme. Když je těsto po celém obvodu válečku, těsto odřízneme, spoje těsta prsty opatrně promáčkneme, aby se spojily, a trubičku položíme na plech s papírem na pečení. Takto pokračujeme až do zpracování všeho těsta a náplně.
Trubičky pečeme asi 5 minut při 190 °C, dokud těsto nezbělá a nedrží tvar. Ihned je potřeme zbylým bílkem s cukrem, posypeme mandlemi, dopečeme dozlatova při 160 °C a necháme vychlandout a ztuhnout.
Načítám komentáře...