Tvarohové rohlíčky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 350 gramů (+ na vál)
- máslo 250 gramů
- smetana na šlehání 1 kelímek
- cukr moučkový (na obalení)
- cukr vanilkový (na obalení)
Na náplň:
- tvaroh 1 balení
- vejce 1 kus
- cukr vanilkový 1 balíček
- cukr moučkový 100 gramů
Postup přípravy
Mouku prosejeme na vál, přidáme nakrájené změklé máslo a po částech vmícháme smetanu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho a necháme asi 30 minut v chladu. Poté ho rozdělíme na osm stejných dílů a z každého vytvoříme kuličku. Postupně ji rozválíme na kulatý plát a rádýlkem nakrájíme na osm výsečí. Na každou naneseme lžičku náplně a od širšího konce stočíme výseč do roličky. Rohlíčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v předehřáté troubě při 160 °C asi 30 minut dorůžova a ještě teplé obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Náplň: Tvaroh, vejce a oba druhy cukru vyšleháme.
Načítám komentáře...