Tvarohovo-čokoládové měsíčky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Polohořkou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a vešleháme do ní rozpuštěnou čokoládu a žloutky. Pak přidáme tvaroh, kakao, skořici, prášek do pečiva a 100 g krupice a na závěr vmícháme jemně nasekanou hořkou čokoládu a sníh ušlehaný z bílků.

Těsto nalijeme na hlubší plech vymazaný tukem a vysypaný zbylou krupicí a pečeme asi 30 minut při 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnout a pak z něj vypíchneme formičkou měsíčky.

Jahody rozkrojíme na půlky a namočíme je zčásti do rozehřáté bílé polevy. Vykrojené měsíčky ozdobíme čokoládovým krémem, přilepíme na ně namočené jahody a necháme zaschnout.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...