Tvarohovo-čokoládové měsíčky
Seznam surovin
- tvaroh měkký 750 gramů (netučný)
- máslo 150 gramů
- cukr 150 gramů
- krupice 120 gramů
- vejce 4 kusy
- čokoláda 50 gramů (polohořká - nejméně 50% kakaa )
- čokoláda hořká 50 gramů (nejméně 60% kakaa)
- kakao 2 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1 lžička
- skořice 1 lžička (mletá)
- tuk (na vymazání formy)
Na ozdobení:
- čokoládový krém 250 gramů (nebo poleva)
- čokoládová poleva bílá 200 gramů
- jahody 20 kusů
Postup přípravy
Polohořkou čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v misce ponořené do horké vodní lázně. Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny a vešleháme do ní rozpuštěnou čokoládu a žloutky. Pak přidáme tvaroh, kakao, skořici, prášek do pečiva a 100 g krupice a na závěr vmícháme jemně nasekanou hořkou čokoládu a sníh ušlehaný z bílků.
Těsto nalijeme na hlubší plech vymazaný tukem a vysypaný zbylou krupicí a pečeme asi 30 minut při 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnout a pak z něj vypíchneme formičkou měsíčky.
Jahody rozkrojíme na půlky a namočíme je zčásti do rozehřáté bílé polevy. Vykrojené měsíčky ozdobíme čokoládovým krémem, přilepíme na ně namočené jahody a necháme zaschnout.
Načítám komentáře...