Tvarohovopiškotové věžičky s ovocem
Seznam surovin
- vejce 2 kusy
- cukr moučkový 60 gramů
- mouka pšeničná hladká 40 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 30 gramů
- voda 2 lžíce
- cukr vanilkový 1 balíček
- sůl 1 špetka
Na dokončení:
- tvaroh měkký 300 gramů (nízkotučný )
- maliny 200 gramů
- sirup sladový 3 lžíce
- borůvky 200 gramů
Postup přípravy
V míse vyšleháme žloutky s vodou a polovinou cukru do pěny. Bílky vyšleháme se solí do pevna, přidáme prosátý zbytek cukru a ušleháme tuhý sníh, do kterého střídavě přimícháme obě prosáté mouky a žloutkovou pěnu.
Těsto rozetřeme v tenčí vrstvě na plech vyložený papírem na pečení, vložíme ho do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 12 minut.
Tvaroh vyšleháme se sladovým sirupem a naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou. Ovoce omyjeme a necháme odkapat.
Z upečeného plátu těsta vykrájíme 24 malých koleček. Na osm nastříkáme cukrářským sáčkem kolečko sladkého tvarohu, poklademe ho ovocem, přiklopíme dalším kolečkem korpusu a znovu přidáme tvaroh a ovoce. Přidáme poslední kolečko, nastříkáme na něj čepičku z tvarohu a ozdobíme zbylým ovocem.
Načítám komentáře...