Vandličky dortové
Seznam surovin
- máslo 140 gramů
- vejce 5 kusů
- cukr moučkový 150 gramů
- citronová kůra 1 lžička
- smetana zakysaná 250 gramů
- mouka pšeničná polohrubá 250 gramů
- citronová kůra kandovaná 50 gramů
- mandle 100 gramů (loupané, jemně umleté)
- tuk (na vymazání)
- strouhanka (na vysypání)
Postup přípravy
Máslo se žloutky a cukrem utřete do husté pěny. Vmíchejte do ní zakysanou smetanu, citronovou kůru, mleté mandle, prosetou mouku s práškem do pečiva a drobně pokrájenou kandovanou citrusovou kůru. Zlehka promíchejte a nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
Těstem naplňte malé formičky (třeba bábovičky, benešník, plech na muffiny apod.) vytřené máslem a vysypané prosetou strouhankou. Vložte je do trouby vyhřáté na 180 °C a upečte dozlatova.
Cukroví nechte trochu vychladnout a vyklopte z formiček.
Poznámka k receptu
Upečené vychladlé vandličky můžete jen pocukrovat nebo přelít cukrovou polevou.
Načítám komentáře...