Vídeňské oválky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse vyšleháme moučkový cukr se změklým máslem. Přidáme hladkou mouku, škrobovou moučku a špetku soli a znovu vyšleháme dohladka. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě a zamícháme ji do základu těsta.

Z těsta nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou na plech s papírem na pečení oválky a pečeme je asi 8 minut při 180 °C (když začne těsto na okrajích tmavnout, snížíme teplotu na 150 °C).

Upečené oválky necháme vychladnout. Mezitím rozpustíme tmavou čokoládovou polevu. Každý vychladlý oválek zčásti namočíme v rozehřáté polevě. Ještě, než poleva zaschne, každý oválek lehce vmáčkneme do misky s drcenými loupanými mandlemi a necháme dobře zaschnout.

Poznámka k receptu

Místo mandlí zkuste na obalení použít drcené vlašské či lískové ořechy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...