Vídeňské oválky
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 180 gramů
- čokoláda hořká 80 gramů
- máslo 180 gramů
- cukr moučkový 4 lžíce
- moučka škrobová 3 lžíce
- sůl 1 špetka
- mandle 50 gramů (drcené, loupané, na ozdobení)
- čokoládová poleva tmavá (na ozdobení)
Postup přípravy
V míse vyšleháme moučkový cukr se změklým máslem. Přidáme hladkou mouku, škrobovou moučku a špetku soli a znovu vyšleháme dohladka. Čokoládu rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně nebo v mikrovlnné troubě a zamícháme ji do základu těsta.
Z těsta nastříkáme pomocí cukrářského sáčku s řezanou trubičkou na plech s papírem na pečení oválky a pečeme je asi 8 minut při 180 °C (když začne těsto na okrajích tmavnout, snížíme teplotu na 150 °C).
Upečené oválky necháme vychladnout. Mezitím rozpustíme tmavou čokoládovou polevu. Každý vychladlý oválek zčásti namočíme v rozehřáté polevě. Ještě, než poleva zaschne, každý oválek lehce vmáčkneme do misky s drcenými loupanými mandlemi a necháme dobře zaschnout.
Poznámka k receptu
Místo mandlí zkuste na obalení použít drcené vlašské či lískové ořechy.
Načítám komentáře...