Vídeňské Sablé
Seznam surovin
- mouka pšeničná hladká 225 gramů
- máslo 190 gramů
- cukr moučkový 75 gramů
- bílek 1 kus
- cukr vanilkový 1/2 lžičky
- sůl 1 špetka
- cukr moučkový 1 lžíce (na posypání)
Postup přípravy
Máslo vyšleháme v kuchyňském robotu, přidáme moučkový cukr, sůl, vanilkový cukr a bílek a šleháme 1 minutu. Pak přidáme mouku a pomalu mícháme, až se mouka spojí s ostatními ingrediencemi.
Připravené těsto naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme asi 40 sušenek ve tvaru w. Vzdálenost mezi jednotlivými sušenkami by měla být asi 2 cm.
Sušenky vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 12 - 15 minut. Necháme je vychladnout na mřížce a pak je bohatě posypeme moučkovým cukrem.
Načítám komentáře...