Vločkové tyčinky
Seznam surovin
- ovesné vločky 140 gramů
- banány 1 kus (větší)
- rozinky 80 gramů
- máslo 50 gramů
- cukr 50 gramů
- vejce 1 kus
- smetana zakysaná 2/3 decilitru
- mouka pšeničná polohrubá 1 lžíce
- kypřící prášek do pečiva 1/2 lžičky
Postup přípravy
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme asi dvě třetiny vloček a rozinky a za stálého míchání vločky opražíme dozlatova. Směs přesypeme do mísy, přidáme zbylé vločky a mouku, promícháme a necháme zchladnout.
Oloupaný a na kolečka nakrájený banán rozmixujeme s cukrem a smetanou na hladkou kaši. Přimícháme ji k vločkám, přidáme prášek do pečiva a vejce vypracujeme polotuhé těsto. Vyklopíme ho na vál pokrytý papírem na pečení, zakryjeme ho mikrotenovou fólií a rozválíme na plát siný asi 2 cm. Plát těsta i s papírem přetáhneme na plech, fólii odstraníme, těsto vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 12 minut.
Pak plát nakrájíme rádýlkem na tyčinky a dopečeme je dozlatova.
Načítám komentáře...