Zázvorové bochánky

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, zázvor, rozpuštěné zchladlé máslo, cukr a špetku soli. Vše zalijeme teplým mlékem a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do košíčků na pečení. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 14 minut.

Cukrářskou potahovací hmotu obarvíme potravinářskými barvami. Každou obarvenou část rozválíme na plát a vykrájíme z něj různé tvary, kterými pak ozdobíme upečené vychladlé bochánky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...