Zázvorové bochánky
Seznam surovin
- mouka pšeničná polohrubá 225 gramů
- droždí 20 gramů
- zázvor 2 lžičky (jemně mletý)
- máslo 50 gramů
- cukr 60 gramů
- sůl 1 špetka
- mléko 1,8 decilitru (teplé)
Na ozdobení:
- potahovací hmota (např. fondant)
- potravinářské barvivo
Postup přípravy
Do mísy nasypeme mouku, přidáme rozdrobené droždí, zázvor, rozpuštěné zchladlé máslo, cukr a špetku soli. Vše zalijeme teplým mlékem a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a necháme na teplém místě vykynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na menší kousky, vytvarujeme z nich bochánky a vložíme je do košíčků na pečení. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 150 °C asi 14 minut.
Cukrářskou potahovací hmotu obarvíme potravinářskými barvami. Každou obarvenou část rozválíme na plát a vykrájíme z něj různé tvary, kterými pak ozdobíme upečené vychladlé bochánky.
Načítám komentáře...